День вітаміну С

4 квітня щорічно відзначають День вітаміну С. Створено цей день для того, щоб ми могли дізнатися та оцінити користь, якою вітамін С може принести наше здоров’я.

Вітамін C – один із найважливіших для людини, адже допомагає імунітету справлятися з хворобами і весняною втомою, бере участь у синтезі колагену – білка сполучної тканини, що входить до складу хрящів, сухожиль, кісток, зубів, кров’яних тілець. Саме завдяки йому в нас загоюються рани і тріщини, ростуть і відновлюються м’язи, кровоносні судини, ясна й зуби, засвоюється залізо, нормалізуються процеси кровотворення, розгладжуються зморшки, зволожується шкіра, минає похмільний синдром.

Вітамін C також називають аскорбіновою кислотою. Він міститься в різних продуктах харчування, а також продається як харчова добавка. Його виявили ще 1912 року, а 1933 року він став першим вітаміном, отриманим хімічним шляхом.

Вітамін С необхідний для доброго здоров’я та загального самопочуття, але сумна правда полягає в тому, що не всі мають час приділяти пильну увагу тому, що вони їдять.

Різке зростання популярності страв, призначених для приготування в мікрохвильовій печі, останніми роками призвело до того, що раціон людей став набагато менш здоровим. Багато людей не мають часу або енергії, щоб готувати добре збалансоване харчування кожен день.

На щастя, є кілька способів переконатися, що ви отримуєте достатньо вітаміну С, незалежно від вашого способу життя. Один із них – просто видавити лимонний сік у воду, яку ви п’єте. Половина лимона містить майже 100% вашої добової потреби у вітаміні C! Також є багато фруктів і ягід з високим вмістом вітаміну С – це диня, цитрусові, шипшина, обліпиха, паприка, чорна смородина, ожина, червона смородина, ківі, ананас, папайя, манго, журавлина, чорниця, аґрус, маліна та полуниця. Є також ряд овочів, багатих на вітамін С, у тому числі цвітна капуста, цибуля, помідори, шпинат і броколі.

Найкращий спосіб відсвяткувати День вітаміну С – залишатися здоровим, і саме цей вітамін може вам у цьому допомогти!

Залишити коментар