Вітаємо із Всесвітнім Днем медичної сестри!

Щорічно, 12 травня, світова спільнота святкує Всесвітній День медичної сестри.

Професія медичної сестри поєднує в собі надзвичайну відповідальність і високий професіоналізм, вміння якісно проводити медичні маніпуляції, працювати з хворими, пропагувати медичні та гігієнічні знання серед населення, формувати основу здорового способу життя.

На Дніпропетровщині медичні сестри складають одну з самих чисельних професійних груп в системі охорони здоров’я України. Майже 19 тисяч медичних сестер щоденно надають медичну допомогу населенню. Сучасний підхід до професії медичної сестри переглядається у бік більшої самостійності, виконання більш складних завдань лікаря, робота у команді з лікарем. Це потребує більшого об’єму знань, компетентності, набуття більш високої відповідальності.

Підвищення кваліфікації медичних сестер проводять відокремлені структурні підрозділи – «Відділення післядипломної освіти молодших спеціалістів з медичною та фармацевтичною освітою» комунального підприємства «Обласний центр громадського здоров’я» Дніпропетровської обласної ради» Дніпра та Кривого Рогу. З початком агресії російських окупантів проти нашої країни, багато українських медичних сестер знов вимушено повернулися до витоків становлення медсестринства – надають допомогу пораненим, часто ризикуючи життям. Пишаємося Вами, дякуємо та вітаємо з професійним святом, з днем медичної сестри!

Ваша нелегка праця дарує людям надію, підтримку, здоров’я, радість життя. Нехай все те добро, що Ви робите, кожного дня повертається до вас людським щастям!

Бажаємо Вам витримки, мирного неба та міцного здоров’я!!!

Залишити коментар