Шановні громадяни! Просимо Вас, долучитися до інформаційної кампанії з висвітлення питань донорства та потреби у донорської крові

Донорство крові є важливою частиною системи охорони здоров’я кожної країни. Донором може бути будь – який дієздатний громадянин України віком від 18 років, який пройшов відповідне медичне обстеження і в якого немає протипоказань, визначених МОЗ України.

Сьогодні донорство крові – абсолютно безпечна та життєво необхідна процедура. В усьому світі мільйони громадян здають кров без всяких закликів та прохань.

Донорська кров, її компоненти і препарати вкрай необхідні військовим шпиталям – кров постійно потрібна хлопцям і дівчатам, які нас захищають; хірургічним відділенням – переливання компонентів крові є невід’ємною складовою хірургічних операцій.

 Потреба у крові – як рідкісних, так і поширених груп, – є завжди. Якщо  кров здається не конкретному реципієнту, то вона потрапляє в загальний банк крові та використовується в ситуаціях, коли потрібне негайне переливання крові. Причому, що популярніша група крові, то більше її потрібно, адже більше людей потребують саме такої групи крові.

Сьогодні, як у всьому світі, пандемія COVID – 19 призвела до різкого зменшення донорської крові. «Якщо буде 50 – 60 донорів в день, це більш – менш спокійно, а якщо буде близько сотні донорів кожного дня, то це результат – позитивного забезпечення,» – говорить Надія Гринько, завідувачка трансфузіологічним відділенням комунального підприємства « Дніпропетровська обласна  станція переливання крові».

Відділення по забору донорської крові працюють:

місто Дніпро, пр. Б.Хмельницького, буд. 17 – КП «ДНІПРОПЕТРОВСЬКА ОБЛАСНА СТАНЦІЯ ПЕРЕЛИВАННЯ КРОВІ»

місто Кам’янське, вул. Інститутська, буд. 6 – КП «Дніпропетровська обласна станція переливання крові» СТРУКТУРНИЙ ПІДРОЗДІЛ у  м. КАМ’ЯНСЬКЕ

місто Нікополь, пр. Трубників, буд. 56, корп. 2 –  КП «Дніпропетровська станція переливання крові» СТРУКТУРНИЙ ПІДРОЗДІЛ у м. НІКОПОЛЬ

місто Кривий Ріг, вул. Медична, буд. 12  – КП «Дніпропетровська станція переливання крові» СТРУКТУРНИЙ ПІДРОЗДІЛ у м. КРИВИЙ РІГ

місто Дніпро, вул. Ближня, буд. 31 –   КНП «МІСЬКА КЛІНІЧНА ЛІКАРНЯ № 4» ДМР» (відділення трансфузіології)

місто Дніпро, вул. Антоновича, буд. 65 –  КНП «КЛІНІЧНА ЛІКАРНЯ ШВИДКОЇ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ» ДМР» (відділення трансфузіології)

місто Дніпро, вул. Тітова, буд. 29 –  ДЗ «СПЕЦІАЛІЗОВАНА БАГАТОПРОФІЛЬНА ЛІКАРНЯ № 1 МОЗ України»   

Вдячні за порозуміння та співпрацю.

Тільки сумісна робота – висвітлення у місцевому ЗМІ, колективна просвітницька робота, допоможе організувати населення та досягнути найкращих результатів.

Залишити коментар