Як і де отримувати діаліз під час воєнних дій

Пацієнти із хронічними хворобами нирок, які потребують діалізу, мають проходити таку процедуру кілька разів на тиждень. Розповідаємо, як і де отримувати діаліз під час воєнних дій.
🟩Якщо людина виїхала з міста, де ведуться активні бойові дії, в безпечне місце:
➡потрібно звернутись до найближчої лікарні, яка має договір з НСЗУ за напрямом гемодіалізу або перитонеального діалізу.
Наприклад, у Львівській області послуги гемодіалізу за договором з НСЗУ надають 11 медичних закладів, в Івано-Франківській – 9, Дніпропетровській, Запорізькій, Кіровоградській – 8, Тернопільській – 6, Чернівецькій – 5, Волинській, Рівненській, Одеській – 4, Закарпатській – 2. Знайти такі лікарні можна на дашборді НСЗУ https://bit.ly/3KvF2DI. Або уточнити у оператора-контакт-центру НСЗУ за номером 16-77.
🟩Якщо людина залишається вдома та змушена змінити лікарню через неможливість забезпечити безпечне проведення процедури діалізу:
➡підготовлена таблиця з даними про лікарні, які надають послуги діалізу в Києві, Київській, Харківській, Донецькій, Запорізькій, Чернігівській, Житомирській, Вінницькій, Черкаській, Кіровоградській, Дніпропетровській та Сумській областях. У таблиці є адреси та контактні дані лікарень, коментарі стосовно готовності закладу приймати нових пацієнтів https://bit.ly/3vSOYTY;
➡ також щодо спроможності лікарень приймати нових пацієнтів на гемодіаліз, то за посиланням є карта місць проведення гемодіалізу у відділеннях медичного закладу по всій Україні https://bit.ly/3pyseoi.
Зелена мітка означає, що місця є, жовта – немає точної інформації, потрібно уточнювати, червона – немає місць. По кожному відміченому закладу є номер телефону, де краще уточнювати актуальний статус наявності місць, якщо хочете перевестися у цей заклад.
🟩НСЗУ стабільно виплачуватиме медичним закладам кошти за гемодіаліз та перитонеальний діаліз. Для того, щоб забезпечити лікарні безперебійним фінансуванням.
🟩 Пацієнти з нирковою недостатністю, які переїхали в інші регіони країни або змушені змінити лікарню в межах одного регіону через бойові дії, можуть отримати необхідну їм медичну допомогу безоплатно в інших медичних закладах. Звернутися можна без направлення. Його створить лікар-нефролог у тому медичному закладі, в який звернувся пацієнт.

Залишити коментар